Intersindical es concentrarà el proper dia 21 de juyn amb la seua pancarta “AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT”
El moviment MAREA VIOLETA, sorgit a Màlaga al febrer i format per associacions feministes i col·lectius socials diversos arran de les retallades econòmiques i socials en les polítiques d’igualtat i els drets de la ciutadania, torna a convocar el pròxim 21 de juny concentracions en diferents ciutats del territori de l’Estat contra l’anunci per part de l’executiu de la reforma de la llei de l’avortament. Intersindical dóna suport a aquesta iniciativa i acudirà a la concentració amb la seua pancarta “AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT”. 19.30 hores, plaça de l’Ajuntament de València. A Castelló la concentració serà en la plaça de la Pau a les 20.30 hores.
MANIFEST UNITARI
MAREA VIOLETA CONTRA LA REFORMA DE LA LLEI DE L’AVORTAMENT NO AL RETROCÉS EN MATÈRIA D’INTERRUPCIÓ VOLUNTÀRIA DE L’EMBARÀS
El Moviment Feminista de València juntament amb altres organitzacions d’àmbit estatal volem expressar la nostra indignació davant les afirmacions del Sr. Gallardón entorn de la maternitat, considerant-la destinació forçosa, central i única per a totes les dones, amb independència de la seua decisió. Idees que han estat utilitzades des de temps immemorials com justificació per a restringir els drets i llibertats de les dones.
Així mateix rebutgem la derogació de la Llei orgànica 2/2010 de 3 de març de salut sexual i reproductiva i d’interrupció voluntària de l’embaràs, per a tornar a una versió revisada de despenalització en alguns supòsits. De nou, la decisió sobre si seguir o no avant amb un embaràs, no recaurà en les dones, sinó en el personal mèdic i el poder judicial, i l’avortament tornarà a ser considerat un delicte, excepte supòsits, el que ens tornara a la inseguretat jurídica de dones i professionals de la regulació anterior.
Tornar a una legislació “de permisos” ens allunyaria de la legislació majoritària en els estats més desenvolupats i en la majoria dels països de la Unió Europea, en els quals la interrupció voluntària de l’embaràs està despenalitzada i es regula a través de la llei de terminis (Alemanya, Àustria, Bèlgica, Dinamarca, França, Portugal, Grècia, Bulgària, Eslovàquia, Estònia, Letònia, Lituània, Hongria, República Txeca, Itàlia, Romania i Regne Unit). Sense oblidar que els òrgans de supervisió dels tractats internacionals de l’ONU vénen expressant clarament que els drets humans de les dones, com el dret a la vida, a no ser objecte de discriminació, o a no ser sotmesa a tracte cruel, inhumà i degradant, entre uns altres, es veuen compromesos quan s’implementen lleis i pràctiques restrictives i punitives en relació a l’avortament.
Contra el retrocés en drets a la salut sexual i reproductiva de les dones. No a la derogació de la Llei de Salut Sexual i Reproductiva i d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs.
21 de juny. Castelló, 20.30 hores, plaça de la Pau. València, 19.30 hores, plaça de l’ajuntament.
Més informació: Xarxa feminista