Drets
Salut

#28M, Dia Internacional d’acció per la salut de les Dones

Companys d'Intersindical es manifesten pel dret a decidir
Companys d'Intersindical es manifesten pel dret a decidir
27 / 05 / 2013 | Intersindical

L’avortament clandestí i insegur és la primera causa de mortalitat de les dones en els països en vies de desenvolupament.  La negació al dret a decidir de les dones sobre el seu cos atempta contra la seua llibertat i els drets humans.

L'avortament és un dret, no un delicte

Amb les polítiques neoliberals que està adoptant el govern a l’Estat espanyol no estem lluny d’arribar a les situacions d’aquests països.
Per tant, aprofitem la celebració del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones per a denunciar de nou la intenció del ministre de Justícia de modificar l’actual Llei Orgànica de Salut Sexual i Reproductiva i d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs.

Una reforma que vol canviar l’actual sistema de terminis per a avortar a un altre de supòsits i que suposaria un retrocés de tres dècades i posaria fi a la llibertat i els drets sexuals i reproductius de les dones, aconseguits després d’ anys de lluita.

El dret a l’avortament està reconegut –entre d’altres– per l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa en la resolució que exigeix als 47 estats que pertanyen a la institució “despenalitzar l’avortament, si no ho han fet encara”... ” l’objectiu és que la societat protegisca les dones que no desitgen interrompre el seu embaràs”... “l’avortament és un dret, la llibertat de les dones a decidir sobre el seu cos ha de ser respectada, i els governs han de garantir aquesta pràctica accessible i segura”.

Intersindical rebutja la reforma de la llei actual que comportaria que les dones sense recursos tornaren a l’avortament clandestí i en condicions de risc per a la seua salut o –en aquelles dones amb recursos– a l’èxode cap a països on no està penalitzat l’avortament. I a més recordem al ministre que des que es va aprovar l’actual normativa ha disminuït el nombre d’avortaments.

Reivindiquem el dret de les dones a decidir sobre el seu cos. Els drets sexuals i reproductius són drets humans i com a tal han de tractar-se. Per tant, en Intersindical:

Ens oposem a la reforma de la Llei Orgànica de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l’Embaràs.

Reivindiquem l’accés a serveis de salut sexual i reproductiva públics i gratuïts sense cap discriminació i l’accés als mètodes anticonceptius , inclosa l’anticoncepció d’emergència.

Exigim respecte a la nostra decisió sobre la nostra sexualitat i el dret a triar si volem o no ser mares.

Reivindiquem el dret a l’avortament lliure, gratuït, segur i legal. L’avortament és un dret, no un delicte.

Exigim l’educació pública afectiu sexual. Cal un coneixement del propi cos i les nostres necessitats per a poder triar lliurement i responsablement sobre la pròpia salut sexual i reproductiva.

Reivindiquem l’educació en igualtat i la promoció de la coresponsabilitat en tot allò que es refereix a la salut sexual i reproductiva, la prevenció de malalties de transmissió sexual i la cura i criança de les criatures.

Exigim respecte a la decisió de qualsevol dona sobre la maternitat i rebutgem qualsevol mesura coercitiva per part de la societat, les religions i els governs. El dret a decidir només és de les dones.

(*) Intersindical forma part de la Coordinadora Feminista pel Dret a Decidir de València. Mès informació:
http://www.nodo50.org/xarxafeministapv/

grup al facebook:
https://www.facebook.com/groups/558918724153332/?ref=ts&fref=ts




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.