logo_dones

Intersindical Valenciana > Dones > Violència contra les dones

Intersindical Valenciana crida a la mobilització contra les violències masclistes

24/11/2017 | Intersindical

L’Àrea de les Dones de la IV participa en els actes que s’organitzen per tot el País Valencià


En el que portem d’any, ja comptabilitzem 73 víctimes mortals de violència masclista. Aquesta xifra d’assassinades és només la punta de l’iceberg, l’expressió màxima de l’opressió que el patriarcat exerceix sobre les dones. A aquesta xifra infame, cal afegir les tres violacions al dia que es produeixen a l’Estat Espanyol, les més de 80.000 denúncies que s’han posat fins ara.

Els últims tres assassinats masclistes han tingut lloc a la nostra terra, al País Valencià: Jéssyca, Maya Larissa i, fa escasses hores, Katharina. Dos dones i una xiqueta que havien sigut considerades com possessions exclusives, com objectes dels que es pot prescindir, com deixalles que es poden tirar. El patriarcat porta segles ensenyant tant a homes i dones quin és el nostre lloc al món.

Volem denunciar que ni el Govern de l’Estat ni l’estament judicial estan protegint com cal a les dones i xiquetes. Les mesures de protecció apleguen sovint massa tard, el pressupost contra la violència masclista és insuficient, i no tots els cossos policials tenen personal especialitzat. Moltes voltes, són les associacions de dones les que acullen les víctimes i les acompanyen en el dur procés judicial que s’ha de passar després de denunciar violència masclista. Fa falta, doncs, formació específica per a totes les persones que han de treballar amb dones que pateixen violència masclista, no solament en el Poder Judicial (judicatura, fiscalia, advocacia, etc.) sinó també entre les treballadores socials i personal mèdic, dels cossos de seguretat i totes les persones implicades en l’aplicació de mesures integrals contra la violència cap a les dones.

Els últims dies hem sigut testimonis indirectes d’un judici importantíssim: el que s’està fent als cinc violadors de “la manada”, entre els quals n’hi ha un guàrdia civil i un militar. La víctima va haver de suportar 4 hores i mitja d’interrogatori, revivint de nou la brutal agressió, mentre era conscient que el tribunal no havia admès com a prova els missatges que havien estat enviant-se els violadors dies abans, quan comentaven que havien aconseguit drogues per anul·lar la voluntat de dones amb l’objectiu de violar-les. Incomprensible és poc: directament indignant. El jutge, per contra, sí que havia acceptat un informe que havien elaborat detectius privats que van seguir la vida de la víctima després de l’agressió. Com si el que féra ella després atenuara una violació múltiple. El moviment feminista (que està integrat per dones i per homes), amb la pressió a les xarxes i a l’opinió pública, ha aconseguit que siga la defensa qui retire l’informe com a prova, conscient de la indignació que havia provocat. Encara estem esperant explicacions de perquè es va acceptar en un primer moment.

Per capgirar aquesta dramàtica realitat, cal construir una societat feminista, que lluite per la igualtat plena entre dones i homes, i que treballe perquè totes les persones poguem tindre els mateixos drets, responsabilitats i llibertats. Per això és important que tota la societat siga conscient que la solució a aquesta xacra passa perquè es treballe des de totes les administracions, organitzacions, nivells, esferes, i, el més important, persones.

Per elles, totes al carrer el dia 25 de novembre!

Ens volem vives i empoderades!

Àrea de les Dones de la Intersindical Valenciana


El més recent

Troba'ns al Facebook